Wednesday, August 30, 2006

BANGAS...

Astaga...nda nampak jalan sudah bah dlm blog saya ni... berhutan,berakar,berkarat,bangas ..bla..bla....tp tengkiulah pada yg masih masuk2 cubuk ni blog...saya betul2 byk komitmen lain sampai tiada masa mo urus ni blog...sorry...saya pun nda mo janji bila dapat update ni blog tp saya akan cuba...ok...thanks all!! Mucckkkssss!!!

Wednesday, December 07, 2005

Diari Cuti Raya Felix

Ini kunun diari sepanjang cuti raya Felix..saja mo kongsi dgn kamurang semua...sorrylah lambat..penat bah mo upload/edit/ulasan ni gambar2 semua...bah apa lagi..cubuklah...

Felix cuti raya dari 31 Oct 2005 (isnin) sampailah 7 Nov 2005 (isnin)..kira seminggulah..Marsha pun gitu..Yazer pula dua minggu cuti...Felix sampai hari isnin dan dia sampai dgn Marsha..durang dari Tawau ada show dgn Reza tp Reza balik KL trus..oh ya!! Reza terpaksa ditahan selama 2 jam d Airport KK sbb dompet dia hilang di Tawau..mcm mana hilang saya pun tidak tau..ok..inilah diari cuti Felix dan serba sedikit benda yg dia buat time cuti...

31 Oct 2005 (Isnin) - Saya,papa saya,kakak n adik Felix pg airport jam 9.30 pagi sbb Felix sampai dari Tawau lebih kurang pukul 10++ pagi. Sampai d airport trus p gate C iaitu ketibaan dalam negeri...pastu sudah pukul 10++ blum juga nampak batang idung durang..trus kami terpikir mgkn Felix melalui gate VIP..trus rush naik atas..bila sampai gate VIP c Milan Londoh (bapa Marsha) limpas pulak dpn kami..aikkk??..trus kami ikut dia dr blakang...dia p gate ketibaan antarabangsa kalau nda silap..trus kami tanya dia..dia pun nda pasti!! adehh...trus kami semua turun p gate C balik..nah betul2 ada durang c Felix sama Marsha mcm urang kampung ja berlari2...rupa2nya durang sesat di dalam..wakakakakakakak! Trus c Marsha ajak p CP..kami blang nda payahlah sbb nnt kamurang kena serbu..tp Marsha mau juga kunun..jadi kami kasian juga..kasi ikut ja lah sakapan dia...trus p CP makan d Palm Square...byk juga yg kejar woo tp ok juga lah...pas makan durang jalan2 d sekitar Palm Square..kami ikut ja lah..punya main rancak c Marsha..hahahahahaha! Paling lama sana Levi's Strauss store...sampai tiga tu jeans c Marsha beli..bukan juga santik saya npak..hehehehe...Felix beli satu ja..tp santik saya npak..hehehehehe..pastu kami jalan2 kijap sampai CP kecoh...lpas Felix ambil duit d ATM Maybank d bawah trus kami pulang...pulang KB....dlm perjalanan singgah d KB Furniture...beli perabot rumah..c Felix lama dah angan2 mo tukar perabot d rumah...pastu sampai pekan singgah Gui Brothers baru..beli mineral water 5 kotak..punya main kecoh Gui Brothers..hahahaha! Pastu kami singgah d Restoran Mayang Sari utk makan malam dan buka puasa kunun..pastu sampai kg trus crita2 sampai larut malam...trus tidurrr....

1 Nov 2005 (Selasa) - Pagi2 lagi Felix jumpa bapa dia...hehehe...mcm biasa mesti ada adegan dramatik yg saya sendiri pun nda tahan tingu sbb saya mo ternangis..hehehehe...pastu kami ready utk p Kudat..mo p jalan2...sampai KB singgah makan mee sup KB..hehehe..takajut semua org termasuk c Sadik (kaling penjual kaset tu..) punya men kecoh org2 sana sampai ada beberapa orang yg saya halau sbb minta autograph time Felix mo makan..terpaksalah...pastu kami jalan..kami singgah d Pusat Latihan Pertanian Timbang Mengaris..tmpt kazen kami yg nda dpt balik kg sbb bunting...punya men happy dia..kami sampai ja trus kasi kluar red wine..hehehe semua jiran2 dia dtg rumah sbb mo bergambar dgn Felix...kami kasi biar ja sbb nda ramai..sunyi bah sana tu....pastu kami teruskan perjalanan..sampai ja Kudat trus singgah rumah saya...di rumah tinggal mama saya n kazen saya...trus kamiurang buka periuk lagi cari momom..c Felix termakan juga ikan guring sana rumah saya :P .....pastu kami rihat2 kijap...lpas tu kami p bandar Kudat..sampai ja d bandar trus p ATM Maybank...byk juga yg kenal dia tp malu2 mo p tegur..pastu kami p satu kedai jual spek..kedai lama ni tp brg2 dia bagus (tp mahal)..Felix beli spek baru...dua tu spek dia beli..satu RM255 satu lagi RM220..tp utk dua tu dia dapat RM400...pastu kami test power kasi jalan c Felix d tamu Kudat (ngam2 tamu) ...fuhh..kecoh juga tp org malu n mcm nda percaya....hahahaha..c Felix d kereta sudah baru minta autograph..pastu kami p pasar ikan Kudat..sini lagilah org kili-kili semua..semua lambat pick-up..Felix d kreta sdah baru mo lambai2...hahaha..pastu kami singgah d Milimewa Kudat...hah...sini mmg kecoh abiss...terpaksa guna power gaban saya...hahahaha....trus kmi chow...kami singgah makan mee guring pastu balik rumah saya..kasi singgah tu ikan masin..sementara tu kami bergambar lah kunun (rujuk "cuti raya tour part 1")..pastu balik tp singgah lagi sbentar d pekan Matunggong kasi puas hati org2 sana..satu kali round ja trus balikkkk KB..sampai ja KB kami nda balik rumah terus sbb Felix mo jumpa kwn2 dia di kg sebelah (Kg.Lingkubang) yg minta sponsor sesuatu utk team bolasepak durang. Pastu balik n crita lagi sampai larut malam sambil minum kopi...hehehe

2 Nov 2005 (Rabu) - Pagi2 lagi Felix minta gunting rambut..dia rindu dah mo minta gunting kazen saya...pastu dia mandi n bersiap..pastu Felix,Eric abg dia,Cealiz kakak dia n saya p KB..makan mee d kedai cina..pastu p beli mesin basuh sana Chan Furniture..punya men kecoh KB...hahahaha..trus kami test power lagi kasi jalan Felix d tamu hari 3..mo p cari mama dia yg sdg jual bunga kunun...hahahaha..punya main kecoh tamu....pastu kami balik rumah nthen ready p Ranau...singgah d Restoran Nabalu utk breakfast ("rujuk cuti raya tour part 2")..abis trus jaruk bambangan durang oleh c Felix...sana nda kecoh..itu pekerja semua sporting..pastu sampai Ranau trus p rumah kazen saya d Tmn.Wawasan...sampai sana kmi baring2 n saya sempat tidur lagi...kmi pulang jam 5 petang...singgah lagi makan d restoran nabalu..sampai kg trus p gereja sbb ada sembahyang...saya duduk dekat Felix trus kami berpadu suara nyanyi "Bertemu dgn saudara" ... wakakakakakakak.....pastu balik mcm biasa crita2..tp saya p cari beer tu mlm :P oh ya! mlm tu juga kazen saya kena hantar p ICU sbb appendix (ngam kai ni ejaan?) dia pecah...

3 Nov 2005 (Khamis) - Hari ni Hari Raya pertama..awal lagi kami bangun..Felix punya demam selesma makin teruk...trus kami p beli ubat d kg sebelah..sampai ja d rumah rombongan FAFC sdah sampai (rujuk "Geng2 FAFC serbu rumah Felix") pas durang balik trus p beraya d rumah kwn mama c Felix..ada 4 rumah ja kami pigi iaitu org2 yg rapat dgn mama Felix n rapat dgn kazen kami..pastu balik rumah...Felix layan peminat sampai petang..petang2 gitu saya n Felix p KB sbb Felix mo ambil duit...hermmm..kami p isi minyak sana esso KB..punya men kecoh! lupa diri trus bah tu "awek esso" hahahahahahaha! Pastu Felix blang mo singgah di Gui Brothers lama sbb mo beli brg2..trus saya kastau Felix bahaya kalau mo jln2 d Gui kalau mlm..Felix tau juga tp dia blang "bila lagi saya mo tunjuk muka sama org2 KB" jadi kami pigilah Gui..lpas shopping nah tibalah masa yg nda berapa bagus..ada urang mabuk p peluk2 c Felix minta blanja.. C Felix pikir blnja apa...rupa2nya tu urang n kwn dia mnta blanja stout! wakakakakaka...punya foul ni org! terpaksalah Felix blanja..trus smpai d luar tu org tunggu c Felix..dia memaksa mo minta tu rantai c Felix..terpaksalah saya guna kuasa gaban saya...saya bwa Felix lari masuk kereta...kasian tu peminat yg lain nda sempat bergambar...sampai rumah ada peminat dtg...layan kjap pastu semua kami rehat...oh ya! hari ni juga kami dapat berita yg kazen kami dah kena bedah..

4 Nov 2005 (Jumaat) - Kami p kk hari ni...kami p cari PDA Phone yg c Felix mau beli.... singgah jga d KB makan mee sup..pastu p KK...mula2 p Kompleks Karamunsing cari tu barang c Felix mau..tiada juga..sempat c Felix beli cincin...pastu kamiurang p CP..pun teda tp kami round2 ja CP....agak kecoh juga tp tidak kronik..masuk Pacific Ngiu Kee c Felix blanja kami semua..ambil apa saja pakaian yg kamiurang mau..apa lagi kami semua berabis lah..mo dekat 10 org kami semua termasuk adik beradik c Felix (termasuk juga kazen saya yg sedang sarat mengandung dan suaminya) fuhhh..rancak kami...mcm mo masuk AF pula...pas semua sudah siap trus c Felix dgn bantuan kazen2 saya p bayar d kaunter..semua barang yg kami beli mo dekat RM1600...penuh ja tu kaunter oleh barang kami semua...saya sempat beli sepasang baju n sekotak spander bukan g-string...wakakakakaka...pastu kami makan lagi d Palm Square.. pastu kami dapat telepon dr uncle saya..dia suruh kami balik sapat2 sbb ada ramai peminat dr KK tunggu d rumah..jadi kami cepat2lah...singgah d Hospital Queen Elizabeth..lawat kazen saya..punya main kecoh tu wad..yg sakit trus pura2 sembuh bah sbb mo jumpa Felix..hahaha! Dan di sini jugalah perkara paling malang telah terjadi..uwahhhhhhh!!!!!! barang2 yg kami beli d CP semua kena CURI!!!! ada org kopek pintu kereta kazen saya di mana tu brg2 kena letak!!! abisss semua harga 1.6k abisssss....abissssssss!!!!! punya main sedih kami semua..yg terselamat cuma baju Eric n baju baby yg kazen saya (mengandung) tu beli abis durang pigang sendiri brg2 dorang..cisss..silaka..trus hampa singgah d Likas Square..p sana shopping momom sana Merdeka Supermarket..saya beli dua botol booze utk kasi senang2 hati :P ...pastu balik trus tidur sbb kechiwa tahap makan simen...huaaaaaa

5 Nov 2005 (Sabtu) - P KK lagi..actly sya lupa apa yg berlaku hari ni..yg saya ingat kmi p kk pastu saya ingat kami p Likas Square beli XPDAII O2 Phone c Felix RM2600 pastu p Cempaka Square jumpa agen insuran nyawa c Felix n dia bagi kami sekotak Stanley white wine... nthen p Kinarut rumah kawan c Eric di sanalah kami terjumpa c Freddy Francis..hahahaha..dia berabis gambar sama Felix..siap dia dukung lagi c Felix atas sokongan kami semua..hahahaha..itu ja.. cehhh...

6 Nov 2005 (Ahad) - Pagi bangun p sembahyang..pastu balik rumah n sedia utk balik KK..Felix packing sbb keesokkannya dia mo balik KL dah...pas semua sedia kami jalan..singgah d rumah org kuat Fafc KB..pastu sampai KK trus p buat LCD n skirt sana kreta abg c Felix...ada masuk Survey sana Penampang baru..punya main kecohhh...sini byk saya guna kuasa gaban saya..hehehehehe....pastu kami p Hospital lawat kazen kami pastu p airport hantar adik c Felix mo balik Sarawak..pastu kami balik rumah d IP trus buka tu white wine :P berkaraoke n p supper lg...syok jugalah...hehehehe

7 Nov 2005 (Isnin) - Hantar c Felix p airport..jumpa family marsha..adeh..kecoh airport..tu ja lah...trus saya tidur semalam d IP baru balik KB cuti seminggu...hehehehe

Nah itu ja lah yg mampu saya tulis..atukkkkk penat saya woooo..bah kamurang tingu gambar yg berkaitan d bawah..enjoyyy..Peace!

Cuti Raya Tour - Part 1

"Cuti Raya Tour - Part 1" hari kedua Felix cuti raya (Selasa 1 Nov 2005) dan hari pertama kami jalan2...destinasi adalah Kudat..enjoyy!!
Gambar rumahnya c Felix n saya..kalau balik semua uncle2 n kazen2 kami,nda muat dah ni rumah..sinilah nenek kami tinggal,keluarga Felix n tempat berkumpul sanak saudara yg tiada bikin rumah d kg abis kerja tmpt lain (termasuk keluarga saya) berkumpul setiap kali balik kg time cuti atau bila2 masa. Byk bilik ni..ada 12 bilik semua tidak termasuk tandas dan dapur. Mcm rumah sewa pula..tinggal taruh numbur lagi..hehehe..kami mmg suka lepak di bawah sambil minum kopi n makan biskut marrie... :P


Hah...ni hari kedua dah cuti c Felix... 1 November 2005 ni...awal pagi lagi kami p Kudat....pastu lepak2 d rumah saya..gambar paling atas Felix baca newspaper..dia blang "ben..lama dah saya nda baca news ni..hehehe"....foul c Felix ni...gambar tengah kazen saya Freddy yg senyum2 kambing tu,sebelah dia yg duduk lepak saja tu adik Felix Dexter..penat durang blang..tp saya tau bukan pasal penat tu..pasal nda tahan/biasa cuaca Kudat bah tu..hehehe..durang lepak d ruang tamu rumah saya...pastu gambar paling bawah, bro saya c Jim n kazen kami Freddy.. kuntrul ayu kunun durang tu... :P

Masih lagi d Kudat..d kaki 5 rumah saya..Ini kunun c Felix tengah memujuk puppy saya c Pochee utk bg posing maut sbb dia kunun mo gambar...di blang mo kasi tingu c Elliza..ciss...adakah...nasib c Pochee pandai jual mahal :P




Haiya...ini kunun gambar2 sitaring jaman kini....sebelum pulang KB kamiurang sempat bergambar d halaman rumah saya...deii..yg gambar satu tu bah..adakah durang tunjuk saya gitu..mo kastau saya hensom ka tu? (uwekkk.. :rotl:) Gambar paling bawah tu mcm sitaring kunun kami dua Felix..saya kunun mcm yg sedia mo kasi letup diri..ngeh..ngeh...


Huh...mau juga kunun gambar dia solo2..ceh...masih lagi d halaman rumah saya.sementara tunggu durang kasi turun tu ikan masin kami bergambar2 lah kunun...pssttt..cermin mata Felix tu baru tu..dia beli sana kedai spek barisan Grace One Kudat...mahal juga oo..kalau saya bagus bikin beli beer..hehehe...

Nah...ini kunun pulang KB sudah...papa saya yg drive.....brapa kali jatuh kepala c Felix tu..mengantuk betul dia..hehehe...

Ehem..siap dah "Cuti Raya Tour - Part 1"...tingulah lagi yg lain :D

Cuti Raya Tour - Part 2

"Cuti Raya Tour - Part 2" kamiurang p Ranau pada hari ketiga cuti Felix (Rabu 2 Nov 2005).. kami p rumah kazen kami sana Taman Wawasan...cuba kamurang cubuk..
Ini gambar time kami singgah breakfast sana Restoran Nabalu...abis jaruk bambangan durang oleh c Felix...saya buat muka lapar tu...ngeh..ngehh...
Di rumah kazen kami sudah..c Felix sdg call c Linda tu..tanya pasal tiket flight balik KL...lama saya tidur sini abis penat...ngrohhhh...ngrohhhhh
Hermmm...saya nda kenal langsung semua ni org2 yg bergambar sama Felix ni..jiran tetangga kazen saya bah ni...dapat juga durang hidu kedatangan Felix...hehehe..bulih tahan....

Nah..balik KB sudah kami...deii...c Felix pikir saya tertidur sdah...dia mo kasi gelitik sudah lubang idung saya padahal saya nda tdur n sdg curi2 tangkap gambar dia memandu..mo bagi pulis abis dia tiada lesen kan :P

TAMAT - THE END

Tuesday, December 06, 2005

Geng2 FAFC Serbu Rumah Felix

Nah...ini kunun gambar2 geng FAFC time durang serbu kampung kami (raya pertama Rabu 3 Nov 2005)..ngam2 time dorang sampai kami p kedai kijap beli ubat batuk Felix..nasib lagi durang awal..kalau tidak tatap durang miss sbb kami mo jalan sudah time tu..nasib kamurang lah ni... :D (Yg datang : Jasonjay,Gidong, Monsiop,Mamaii,Pelangisenja & Kiloy)



Macam siok ja kamurang tingu tv tu...hehehehe..gambar paling bawah Jim n Jasonjay.....
Felix & Gidong
Felix & Mamaii
Jasonjay & Felix
Monsiop @ Nops & Felix (akhirnya buss..hehehe)
Kiloy Felix & Mamaii
Pelangi & Felix (wow..pelukan tu bah)
Gambar together gether gitu...

Nah..pulang sudah durang...byeeeeee


Nah...muka kuyak mo p bertugas sudah..uwahhhh...yg lain p rumah che'gu Zurainah...saya terpaksa ikut tu artis...cisss..

THE END - TAMAT

Lain-Lain Gambar Time Cuti Raya

Ini dia lain2 gambar yg saya nda tau mo masuk bahagian mana n lupa tarikh dia....kamurang cuba2lah cubuk...



Hermmmm..bermula dgn gambar paling atas..c Felix sdg posing munyit dekat flower nursery mama dia..bawah pulak, c Felix sdg driving p KB sambil kurik idung..ngeh..ngeh...main2 ahh.. pastu gambar bawah2 lagi tu semua gambar2 Felix lepas gian mo minta gunting d kampung..dia blang dia rindu dah mo minta gunting rambut sama org2 d kampung...yg gunting dia tu adalah kazen kami Stanley Joe yg juga pencipta lagu Nokosuwai Ginawoku.....eksyenlah tu bila sudah gunting rambut..abis kain sarung mama kau Felix! ngeh..ngeh...

TAMAT - THE END

Saturday, November 19, 2005

Gambar Felix & Rakan-Rakan AF3

Okie dokie..setelah lama menanti, ini dia gambar Felix n kwn2 dia yg sukup xlusif n peribadi...enjoyyyyy...oh ya! jan lupa kongsi komen ok!

Wah...minum2 kamurang ah..hehehe..Kefli Yazer n Felix

Wow Marsha! Melethopp!!~~ Ngam jugalah jadi bini saya :P


Felix posing kambing depan masjid di Brunei..hensomlah tu kunun..ceh...

Nah...ini kunun pic si Felix naik kuda....angan2 lah tu...padahal saya yg ajar dia naik kuda..tp kuda yg di luar Milimewa tu ja lah..yg masuk seringgit trus berguyang tu...hehehehe

Hahahaha...ini kunun gambar c Yazer sama Felix berlawan2 jurus 'naga bulukun tujuh pulau'..tp c Yazer jugalah menang kalau jurus-jurus ni...tingulah sikil dia tu..fuhhh..pengusti...hahaha!

Waduh si Felix....teringat jaman2 di kampung dulu ka ni....itulah saya bilang jgn jadi artis..ko mau juga..padan muka nda dpt p ladang sudah...ngeh...ngehh...

Gaya gaban...ngehh..ngehh...

Adakah ini pun pelajar AF ? Oh tidak...vokalist kumpulan Alleycats...semua musti kenal ni..lawa tu rambut..cool...

Ok..harap kamurang puas hati dah...byk sebenarnya tp saya pilih yg siok2 saja...penat bah mo upload! Ok..chow.Peace!